8 Muskel knuter som fører til halebein smerter

Smerter i halebeinet kommer ikke alltid fra selve halebeinet. Muskel knuter og refererte smerter fra disse kan stråle til halebenet. Vår Kiropraktor Sara Nordanger har spesialisert seg på behandling og utredning av halebensmerter. I denne artikkelen kan du lese om de…

Smerter i halebeinet kommer ikke alltid fra selve halebeinet. Muskel knuter og refererte smerter fra disse kan stråle til halebenet. Vår Kiropraktor Sara Nordanger har spesialisert seg på behandling og utredning av halebensmerter. I denne artikkelen kan du lese om de 8 vanligste muskel knutene som fører til halebein smerter.

 

 

Halebeinsmerter kan være en plagsom tilstand som ofte skyldes stramme eller betente muskler rundt halebeinet. En vanlig årsak til disse smertene er dannelse av muskelknuter som oppstår når musklene dine blir strukket eller overanstrengt over tid. Disse knutene kan forårsake både lokale smerter rundt halebeinet ditt, og refererte smerter som stråler ut til ryggen, bekkenet og bena. Å forstå årsakene til at muskelknutene har kommet, og å bruke effektive metoder for å løsne dem er avgjørende for å lindre halebeinsmertene dine, og forbedre livskvaliteten din.

Hva er muskelknuter og triggerpunkter

Myoser, også kjent som muskelknuter, eller triggerpunkter er vanlige, og forekommer hos de fleste mennesker i ulik grad. De kan oppstå når musklene ikke får tilstrekkelig blodtilførsel over tid, noe som fører til oksygenmangel og opphopning av avfallsstoffer. Dette resulterer i ømme og stive muskler, som ofte forårsaker lokal smerte og kan også føre til utstrålende smerter, for eksempel til halebenet, bekken, eller ned et bein.

En rekke faktorer kan bidra til utviklingen av muskelknuter, der statiske arbeidsstillinger er en vanlig årsak i dagens samfunn. Langvarig stillesitting foran dataskjermen eller sitting på for hard stol over tid, for mye bilkjøring, kan føre til muskelknuter i sete, bekken og rygg hvis ikke forebyggende tiltak blir tatt.

Selv om muskelknuter i seg selv ikke er farlige, indikerer de behovet for endringer for å unngå mer alvorlige skader som slitasjegikt eller senebetennelse. Det er derfor viktig å evaluere daglige vaner og se etter muligheter til å forbedre ergonomi, og konsultere med en fagperson som Kiropraktor.  

Andre faktorer som påvirker dannelsen av muskelknuter inkluderer treningsnivå, livsstilsvalg som kosthold, røyking og spesielt stress. Stress kan føre til en rekke symptomer, inkludert hodepine, humørsvingninger, fordøyelsesproblemer og muskelknuter, da det sympatiske nervesystemet holdes aktivt over lengre tid. Å mestre stress er avgjørende for helsen, også for de som opplever muskelknuter.

 

8 Muskler som kan føre til halebeinsmerter

 

Gluteus medius 

 

Gluteus minimus 

Longissimus og Multifidi

Obturator internus 

Coccygeous, Spincther ani, og Coccygeous

 

 

Hvordan løsne på muskelknuter: 

Det finnes mange måter å løsne opp muskelknuter på, som kan være avgjørende for å oppnå smertelindring og bedre bevegelighet. En effektiv tilnærming inkluderer regelmessig strekking, foamroller/triggerpunktball, og bruk av varme- og kuldebehandling. Å praktisere yoga, Pilates og Styrketrening kan også bidra til å styrke og strekke musklene, noe som kan forebygge dannelse av nye knuter. I tillegg til disse metodene, kan det være nyttig å søke veiledning fra profesjonell helsepersonell, som Kiropraktor for skreddersydde behandlingsplaner og behandlingsteknikker som passer dine behov og kroppstype. Behandlingsmetoder vi bruker på Fetsund Kiropraktorsenter inkluderer:

Skrevet av Kiropraktor Sara Nordanger