Om Sara

Sara Nordanger

Gründer og Kiropraktor for Fetsundkiropraktorsenter

Kiropraktor Sara Nordanger er offentlig autorisert kiropraktor med utdanning fra University of South Wales, Welsh Institute of Chiropractic. En femåring master utdanning fullført i 2015.

Sara har 8 års erfaring som Kiropraktor og startet Fetsund kiropraktorsenter i 2020. Sara har tilegnet seg en bred og allsidig erfaring i behandling av smerter i muskler og ledd hos pasienter i alle former og aldre. Hennes spesialområder, jobberfaring, tidligere kurs, og pasient anmeldelser kan du lese om lenger ned på siden.

Sara er oppvokst på Fjellhamar, og bor nå på Årnes med hennes samboer, 1 år gamle sønn, og hunden Salsa. Hun er opptatt av trening, aktivitet ute, og isbading. Hun har tidligere vært aktiv svømmer, og konkurrerte i BUCS (british university svimming championship) da hun studerte i Wales. Hun har spilt aktivt vannpolo, klatring, og ekstremsport på Bakketun FHS.

Sara’s interesseområder

 • Nakkesmerter og stivhet
 • Hodepine
 • Rygg og hofteplager
 • Halebenssmerter
 • Behandling av gravide og barn.
 • Kvinnehelse, og bekkenbunnsproblematikk
 • Prolaps og isjias
 • Kne og fotsmerter
 • Skulder, albue og håndledd smerter
 • Muskelsmerter
 • Betennelser i skulder, fot, kne, albue og håndledd

Kurs/sertifiseringer som Sara har opparbeidet seg inkluderer:

Tidligere arbeidserfaring

Welsh institute of chiropractic
Siste året Sara studerte i Wales, jobbet hun på Welsh institute of chiropratic. Her behandlet hun rugbyspillere i «Europian touch rugby championships» med et par andre studentkollegaer, og fikk et godt innblikk i idrettskiropraktikk.

Turnus i Røros. Kiropraktorklinikken – bevegelse i sentrum
Etter studiene i Wales var Sara heldig å fikk turnusplass i Røros, med turnusveileder Kerstin Ulrich. Kerstin er sentralstyremedlem i Norsk kiropraktorforening, og ansvarlig for Kiropraktorenes veileder og turnusprogram i region Midt- Norge. Her fikk sara Opparbeidet bred erfaring med behandling og utredning av kompliserte og langvarige smerter i nakke, skulder, korsrygg og bekken. Hun fikk erfaring med fot og ganganalyse (TOG Gaitsvan), knær og hofter, og generell diagnostikk av feilfunksjoner i hele muskelskjelettsystemet.
I røros var det kaldt, -32 på det kaldeste, men her fikk Sara en god start i isbading og cryoterapi, som hun fortsatt bruker aktivt idag, både på seg selv, og i behandling, og i øvelser til pasientene sine.

Fastlegesenteret Medical city på Løren.
Etter Røros flyttet Sara hjem til Oslo, og fikk jobb på et fastlegesenter i Oslo. Der jobbet hun alene som kiropraktor med legene, og hadde et godt og tverrfagelig sammarbeid med dem. Hun holdt kurs for legene hver uke om forskjellige muskel- skjelett og nervesykdommer.

Bekken og barn – Storo
Sara jobbet også 1 år i Bekken og barn. Hun hadde allerede hatt kurs i beahdnling av spebarn, og gravide. Men her fikk hun masse erfaring. Hun behandlet spebarn, barn og gravide. Hos de små behandlet hun: Kolikk, refluks, nakkespenninger, hofte porblematikk, KISS og KIDD. Generelle sjekker etter traumatiske fødsler. Hun ga generelle råd om foreldrene ønsket dette for eksempel rapeteknikker, hvordan få ut luft hjemme, og hjemmeøvelser foreldre kunne ta i bruk hjemme.
Gravide fikk hun stor kompetanse i behandling og utredning av bekkenløsning, bekkenlåsning, carpal tunnel syndrom, hodepine, svimmelhet, ryggstivhet, og nakkesmerter.

Ullevål Kiropraktorklinikk.
Ullevål kiropraktorklinikk er der Sara jobbet lengst – i 5 år, før hun startet sin egen klinikk her på Fetsund Kiropraktorsenter. Ullevål er en av de mest annerkjente klinikkene i Oslo, som har samarbeid med leger og sykehus i hele landet. Her fikk Sara sett pasienter i alle aldre, og former. Alt fra betennelser, muskelsmerter, smerter i skulder, knær, hofter, fot, ankler, albue, håndledd. Sara opparbeidet seg også spesialkometanse i behandling og utredning av halebensmerter og korsbensmerter. Pasienter kommer fra hele landet for å få time hos Sara, da hun er kjent for sin ekspertise i dette området. På Ullevål Kirorpaktorklinikk vant hun årets medarbeider pris i 2020.

Fetsundkirorpaktorsenter
Etter Ullevål startet hun Fetsund kirorpaktorsenter sammen med hennes venninne Marie som hun studerte sammen med i Wales. Dette har vært en drøm for begge, og begge er oppvokst i området. Hun har tatt med seg alle erfaringer fra tidligere kurs, og arbeidserfaring til Fetsund, og kommer til å bli her.

 • Fastlege Ragnhild Strand

  Jeg har jobbet tett sammen med Sara Nordanger i mer enn 1 år, og hun har fått meg til å endre synet på Kiropraktikken. Hun er en svært dyktig kliniker. Stiller eksakte diagnoser og får folk bra og igang igjen med egenbehandling og trening. Hun vet også når hun skal “ligge unna” og ikke behandle. Anbefales varmt!

 • Therese Kringen Roesen

  Jeg er gravid og 30 uker på vei, har vært av og på med smerter i rygg og bekken i 1 års tid, og vært spesielt plaget under svangerskapet. Jeg trodde jeg hadde bekkenløsning, men etter bare 1 behandling hos Sara ble jeg kvitt plagene og ryggen er som en drøm. Det viste seg at jeg hadde bekkenlåsning. Sara kom med mange gode råd og tips til forebyggende øvelser. Jeg vil ambefale alle gravide til å bestille time hos dyktige Sara Nordanger. Ambefaler på det sterkeste!

 • Sindre Wig Nordby

  Var helt låst i ryggen igår og ringte rundt med nesten litt panikk! Alle var fullbooket overalt, men da jeg tok kontakt med Sara kunne hun behandle meg på slutten av dagen selvom hun var fullbooket. Det ble knekking og akupunkturnåler og en mye bedre rygg! 🙂

 • Legelisten.no

  Sara er effektiv, virker oppdatert på plager og behandlingsmåte, er hyggelig og tillitsvekkende. Absolutt en kiropraktor jeg kan anbefale. Reiser heller et stykke til henne fremfor å bruke kiropraktorer nærmere meg som ikke er like gode.

 • Elham Ashtiani

  Selv stedet er rent og ryddig, men Sara som er min kiropraktor må få en gullmedalje. Hun er fantastisk. Slitet med svimmelheten i ca 6 måneder og den har blitt redusert til 90 % . Vet ikke hva jeg skulle gjøre uten henne.

 • Th Gk

  Jeg vil anbefaler Fetsund Kirorpaktorsenter på det sterkeste! Jeg er gravid og 30 uker på vei. Har hatt av og på med smerter i ryggen i et års tid, og vært spesielt plaget under svangerskapet. Etter en behandling hos kiropraktor Sara Nordanger ble jeg kvitt plagene og ryggen er nå som en drøm. Det viste seg at jeg hadde bekkenlåsning. Sara kom med mange gode råd og tips til forebyggende øvelser. Jeg vil anbefale alle gravide til å bestille en time hos dyktige Sara Nordanger.

 • Silje Løvstad-Sender

  Etter akutt behandling for bekkensmerter og låsning ble fikk jeg rask time for behandling hos Sara. Kan anbefale klinikken på det varmeste og spesielt Sara for behandling under graviditet. Hun er faglig dyktig, en behagelig person og flink med mennesker.

 • Abreena Khan

  Er fortiden på behandling hos denne klinikken. Kan ikke si noe annet enn at servicen er topp, sentral beligenhet. Er veldig glad over å ha funnet dem. Kiropraktor Sara Hummervoll Nordanger, som er min behandler er absolutt å anbefalle. Hun er alltid presis til timen,effektiv, dyktig og veldig hyggelig. Opplever henne også veldig fagelig dyktig.
  Toppel opp for henne og klinikken. 👍

 • Tale Fjellanger

  Gleder meg til hver gang jeg skal til behandling hos Sara. Hun er så flink og koselig. Anbefaler henne!

 • Charlotte Rellsmo

  Kan anbefale Kirorpaktor Sara på det sterkeste, hun har fått meg smertefri fra både skulderbetennelse og prolaps i korsryggen.

 • Ine Landehagen

  Sara Nordanger er en fantastisk, kunnskapsrik og profesjonell kiropraktor. Hun er omsorgsfull og veldig empatisk overfor sine pasienter. Jeg har hatt gleden av å bli behandlet av Sara i litt under en måned nå, og jeg har bare gode ting å si om henne og behandlingen jeg har fått. Jeg kom til henne med uutholdelige smerter og hun tok smertene mine veldig seriøst og har hjulpet meg enormt mot en mer smertefri hverdag. Jeg ser frem til hver økt jeg har med henne og jeg anbefaler henne på det sterkeste til alle som ønsker en kiropraktor som går utover for å hjelpe pasientene sine!!

 • Malena Sif

  Veldig fornøyd!! Hjelper veldig mye under svangerskapet 👌👌

 • Mathias Øverjordet

  Jeg fikk god behandling for smerter i nakke og skuldre og kan varmt anbefale behandling hos kiropraktor Sara.